Не варто недооцінювати вибір ліжка. Наскільки ретельно ви підходите до вибору всього для дому, удвічі ретельніше підійдіть до вибору ліжка. Це не просто невід'ємна частина спальні, це місце, де ви можете повноцінно відпочити і розслабитися після нелегкого трудового дня. Як і у всього, у ліжка є основа. Основою оптимального ліжка вважається дерев'яний каркас. Дорожчим варіантом вважається натуральна деревина, економнішим - ДВП або ДСП. Найміцнішими вважаються ліжка, виготовлені з дубових, букових порід дерева.

Зверніть увагу на міцність і стійкість ніжок, каркаса і спинки. Чудово, якщо ви подолаєте сором'язливість і приляжете на ліжко просто в залі. Сидіння на краєчку і легкі дотики не дадуть вам повноцінної інформації про ліжко. Тільки лежачи ви зможете відчути, наскільки комфортне для вас ліжко.

Точно так само ви перевірите на зручність і матрац. Він не має бути надто м'яким, надто жорстким, надто пластичним чи надто м'ясистим. Обирайте ліжко з ортопедичним матрацом. Якщо у вас є найменші проблеми зі спиною, віддайте перевагу пружинній моделі, оскільки такий матрац має виражений ортопедичний ефект. Також в асортименті ви зможете побачити безліч матраців з різними наповнювачами. Вибираючи матрац, віддавайте перевагу екологічно чистим матеріалам. Вони не повинні збиратися в грудочки в процесі експлуатації. Такими матеріалами вважаються кокосова стружка, поролон і латекс.

Модель ліжка ви можете вибрати залежно від просторів вашої квартири. Для великої просторої спальні підійде двоспальне ліжко з каталогу https://magdek.com.ua/ua/krovati/dvospalni-lizhka-nedoroho інтернет магазину "Магдек", навіть якщо ви будете спати на ньому поодинці. Якщо ж ви власник невеликого спального приміщення, то можете використовувати багатофункціональні варіанти, що трансформуються. Наприклад, ліжко типу дельфін. Така модель представлена спальним місцем, що висувається з-під сидіння. У зібраному варіанті таке ліжко нагадує невеликий кутовий диван. Зустрічаються і круглі ліжка, які надають більшої оригінальності простору і користуються популярністю серед покупців.

При виборі оббивки враховуйте термін експлуатації ліжка. Натуральні тканини є більш екологічними, однак, їхній недолік у швидкій зношуваності. Такі тканини, як бавовна або льон, швидко втрачають форму, колір і малюнок. Вони чудово підходять для дитячих моделей, які через ріст дитячого організму часто змінюються. Для оббивки ліжок підходять синтетичні матеріали та екошкіра.

Вибирайте на сайті magdek.com.ua класичну модель, яка підійде за стилем до будь-якого виду меблів. Орієнтуйтеся на спокійні пастельні тони. Не женіться за модою.

Не забувайте, що найважливіше в ліжку це зручність, комфорт і практичність.